Αρωματικό λάδι με βότανα
Posted 14/02/2013
on:Στη Μελέτη Περιβάλλοντος βρισκόμαστε στην ενότητα για τα φυτά. Μιλήσαμε για τα είδη των φυτών και τα χαρακτηριστικά τους: πόες, θάμνοι, δέντρα, αρωματικά φυτά. Σήμερα ευκαιρία να δούμε πως αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φυτών.
Η κυρία Ανθή μας έφερε δεντρολίβανο και θυμάρι που εχει φυτέψει στο μπαλκόνι της. Μας προέτρεψε να ακολουθήσουμε την ιδέα της να φυτέψουμε σε γλαστράκια αρωματικά φυτά όπως δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μελλισόχορτο, ρίγανη, βασιλικό, μαιντανό, δυόσμο. Θα τα έχουμε πάντα φρέσκα ή κι αποξηραμένα για να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, σάλτσες ή στο τσάι μας.
Σήμερα μας έδειξε ένα απλό τρόπο για να φτιάξουμε αρωματικό λάδι για να ρίχνουμε στη σαλάτα μας ή σε ψητά.
Παίρνουμε ένα καθαρό και στεγνό μπουκαλάκι και μέσα βάζουμε λάδι κατα προτίμηση παρθένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε δντρολίβανο, θυμάρι και δάφνη. Τα φυτά μας τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει προηγουμένως. Κλείνουμε κι αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος για 5-6 μέρες και το αρωματικό μας λάδι είναι έτοιμο για χρήση!
Βρήκαμε κι ένα ενδιαφέρον άρθρο και με άλλες αρωματικές προτάσεις εδώ
Ετικέτες: υγιεινή διατροφή, Β τάξη, Μελέτη Περιβάλλοντος, αρωματικό λάδι με βότανα, βότανα, δράσεις, εργασία, εργασίες, ευέλικτη ζώνη, λάδι
Σχολιάστε